VISIT SOUTH SWEDEN

Den officielle guide til aktiviteter og oplevelser i Sydsverige

Oplev Sydsverige – unikt og ganske tæt på

Kom hurtigt og let omkring i Sydsveriges charmerende, unikke og helt forskellige tilbud. Med kort afstand kan du komme fra storbystemning til dybe skove og forrevne klipper. Kom let fra historiske monumenter, slotte og oplevelsesparker til spahoteller, gårdbutikker, strande og skærgårdskyster. Og oplev alt fra UNESCO-bevarede kulturlandskaber til ødemark.
Klik på kortet og læs mere om Sydsveriges fem regioner.halland
skane
oland
blekinge
smaland

FAQ

Hvad er der særligt ved Sydsverige?

Mange mennesker rejser til Sydsverige for at udforske noget af den mest fantastiske natur der findes i Sverige samt resten af verden. Du kan opleve idylliske søer, eventyrlige skove og meget mere. Samtidig kommer Danmarks beskedne bakker også til kort, når det sammenlignes med Sydsveriges krævende stigninger.

Hvorfor er Sydsverige et populært rejsemål?

Sydsverige er et af de mest populære rejsemål for danskere, og det er bestemt ikke uden grund. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser. Spørgsmålet er snarere hvor længe du skal blive for at få det hele med.

Hvilke byer ligger i Sydsverige?

Der er et væld af attraktive byer, når du skal besøge Sydsverige. Dette indebærer blandt andet den kulturelle perle, Lund, og selvfølgelig storbyen Malmø. Samtidig er steder såsom Blekinge, Småland og Öland bestemt også et besøg værd.

Hvilken forhistorie har Danmark og Sydsverige?

Grænselinjen mellem Danmark og Sverige har ikke altid været, som den er i dag. Blandt andet har en del Sydsverige i form af Skåne engang tilhørt det danske kongerige. Denne status ophørte dog i 1658, og nu er Skåne blot et attraktivt sted for danske turister at besøge.

Hvad skal du bo i, når du besøger Sydsverige?

Når det angår logi er Sydsverige bestemt også dækket godt ind. Hvad end du er til hyggelige sommerhuse, praktiske hoteller eller måske eksotiske wellness-steder er der noget til enhver smag uanset om du eksempelvis planlægger din rejse i sommermånederne, eller du ønsker at holde jul i den sydlige del af Sverige.

Drømmer du om klippeskær, vuggende bølger og småøer i tusindvis?

Sydsverige byder på skønne skærgårde.


Tjärö
Luftfoto over skærgårdsø med skov og røde huse i aftenlyset

At ”fika”, altså kaffe og lidt godt til ganen, er en helt central del af den svenske kultur.

Her finder du nogle caféer i Sydsverige.


Café St. Clair
En mand og en kvinde på café griner til kameraet, og der står tekander og flasker på hylderne bagved

Vil du opleve den sydsvenske natur helt på dens egne præmisser?  

Så besøg en af Sydsveriges syv nationalparker.

Stenshuvud nationalpark
En mand og en kvinde sidder på en klippe og kigger ud over hav og grøn skov