VISIT SOUTH SWEDEN

Den officielle guide til aktiviteter og oplevelser i Sydsverige

Guide: 10 byer til miniferien i Sydsverige

Sydsveriges byer er lige dele historie, moderne gastronomi og svensk råhygge. Oplev pulsen i de sydsvenske byer og gå på opdagelse i små afkroge og store seværdigheder.

Sydsveriges byer er lige dele historie, moderne gastronomi og svensk råhygge. Oplev pulsen i de sydsvenske byer og gå på opdagelse i små afkroge og store seværdigheder.

Opdag det urbane Sydsverige langs strandpromenader, på rooftops og i brostensbelagte kringelkroge. Stå ansigt til ansigt med kunsten og udforsk kulinariske gemmesteder og hoteller med historie, karisma og kant. En byferie i Sydsverige tager dig måske ikke til storbyen, men den gør et stort indtryk og efterlader dig med urbane oplevelser, der overrasker.

Kalmar, Varberg, Karlskrona og alle de andre sydsvenske byer udgør det perfekte getaway i mikroformat. Stik af til en overnatning og et par dages byferie i Sydsverige og find lykken i fika og svensk hygge, fashionable fusionskøkkener og moderne kunst. Tag et kig på 10 byer, du skal glæde dig til på din næste miniferie til Sydsverige.


Halmstad: Et getaway i kunstens tegn

Oplev den moderne tids kunstnere gennem linsen på The Photogallery, eller tag et kig på samtidskunsten på Hallands Konstmuseum. Efter en fika-pause på Skånskan venter en gåtur langs Nissanfloden med kunst, arkitektur og en 15 meter høj Picasso. Smag på årstidens lækkerier på Kakel Kök & Bar og nyd en cocktail på Gretas Tak, inden en god nats søvn på Hotel Mårtenson. Næste formiddag kan fx bruges på shopping, inden du slutter af med frokost på Söderfamiljen.

Falkenberg: En kulinarisk kystby

Livsnyderne vil elske den hallandske kystby, hvor iværksætteri og gode råvarer baner vejen for kulinariske oplevelser. Læg bunden med surdejsboller fra Säf Bageri, gå på opdagelse i den gamle bydel med Tullbron fra 1756 og besøg Rian Designmuseum. Spis middag på gastropubben Rådhustorget No:1A eller oplev smagen af Halland og udsigten til Ätran på Gustaf Bratt. Drøm sødt på Hamngatan 27 , gå en tur i Vallarnaparken dagen derpå og spis pizza fra Lilla Napoli.

Rooftop og badetraditioner i Varberg

Om det er sommer eller vinter, så kickstart turen til Varberg med en dukkert ved det ikoniske Kallbadhus. Gå langs strandpromenaden, smag en vaniljebolle fra Kustbageriet eller tag tilbage til middelalderen ved Varbergs Fästning. På toppen af Hotel Gästis venter dagens fika eller en eftermiddagsdrink, inden den japanske izakaya, Nami, disker op med sake og sashimi. Stå op til en cykeltur gennem byen til Brukstorget og gå på shopping i de gamle fabrikshaller.

Jönköping: Storbyliv og stemning ved søen

Oplev et leben på første parket til Vättern, og fornem en snert af storbystemning i byens gader. Stil sulten på en Food Walk eller tag på shopping i den hyggelige bykerne, inden du benytter dig af chancen for at smage på alt godt fra søen på Pescadores. Slut dagen af med udendørs aftenjacuzzi på Huskvarna Stadshotell og stå op til en kulturel dag med husmoderhistorie og moderne innovation på Husqvarna Museum eller oplev John Bauer-udstillingen på Jönköpings Läns Museum.

1 / 4

Historien møder skærgården i Karlskrona

Start dit Karlskrona-eventyr med italienske specialiteter på Antonios. Fortsæt til fods mod Stortorget og tjek ind på Arkipelag Hotel & Bryggeri. Efter en øl fra hotellets mikrobryggeri går du under jorden på en guidet koldkrigsudflugt, hvorefter Kai Krog disker op med japansk fusionsmad og skærgårdsudsigt. Start dag 2 i byens butikker eller få en historielektion på Blekinge Museum og slap af med svensk hygge og pizza på Ellas Lilla Krog.

Tag ud på en tidsrejse i Kalmar

Kalmar er lidt af en tidslomme. Intet har ændret sig på Kalmar Slott siden 1592 og efter 300 år på havbunden er Kongeskibet Kronan kommet på Kalmar Läns Museum. Byens brostensbelagte gader ligner sig selv, og også på Krusenstiernska Gården får du frokost, fika og 1800-talsstemning. Lidt mere moderne er middagen på Postgatan, mens du igen bliver ført tilbage i historien på Slottshotellet. Tag på shopping eller kig ind på Kalmar Konstmoseum, inden turen går hjem.

Växjö: Michelinmad og museer

Fra hotellet PM & Vänner er du kun få skridt fra en hyggelig frokost i dagligstuen på Kafé de Luxe. Fortsæt dagen i kulturens tegn med besøg på Sveriges Glasmuseum eller et kig ind i Utvandrarnas Hus, som skildrer den store emigration til Amerika. Er du til Michelin-stjerner? Så smag på det smålandske landskab i PM & Vänners Matsal med vin fra en af Sveriges mest imponerende vinkældre. Stå op til en morgendukkert på hotellets rooftop eller gå en tur ved Växjösjön midt i byen.

1 / 2

Mad og moderne kunst i Malmø

Den moderne kunst står til fri fortolkning i Malmö Konsthall, inden du tager på en sanselig rejse gennem Tareq Taylors gastronomiske univers, Kockeriet. Slut aftenen med drinks på rooftoppen Kasai in the Sky, og gå til køjs et par etager nede på Story Hotel Studio. Stå op til en formiddag i Slottsparken eller flyd gennem byen i en elektrisk båd – og få smag for hjemmebag, charcuteri og meget mere i gårdhaven på Ruths.

Helsingborg: Hvor det ultrahippe møder middelalderen

Snør skoene til to dage i Helsingborg. Se byen fra oven ved middeladertårnet Kärnan, fortsæt til Sofiero Slott og slut af med godter fra Øresund på Sillen & Makrillen. Luksus eller historie? Tjek ind til havudsigt på Clarion Hotel Sea U eller tilbring natten i dekadente rammer i gammel bank på The Vault. Der er kaffe og fika på Bruket Kaffebar, asiatiske tapas på Chay og 150 øl at vælge mellem på Benchwarmers Taproom. Krydr med marinaliv, shopping og lidt historie.

På sporet af Christian IV i Kristianstad

Den danske konge grundlagde og satte sit pompøse præg på den skånske by, bl.a. med Trefaldighetskyrkan, og siden blev byen kendt som filmby. Start med en let frokost på Sotnosen i Fornstugan og fortsæt til Regionsmuseet, hvor du også kan gå på opdagelse i Kristianstad Konsthall, inden der serveres mad, vin og cocktails på Smaca. Efter en overnatning på Annas Hotell venter en dag i Vattenriket, et UNESCO-biosfæreområde midt i byen, hvor store og små fornøjer sig med gåture, fuglekiggeri og måske endda en fisketur.

1 / 6

7 unikke hoteller i Sydsverige

Lyserød luksus i Malmø - MJ’s
Cigarer og Hemingway i Varberg - Hotell Havanna
Et bankpalads i Helsingborg - The Vault
Smålandsk slotsromantik - Teleborgs Slott
Asiatisk spa ved Varbergs kyst - Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Funky på første klasse i Jönköping - Vox Hotel
På første parket til Karlskronas skærgård - Hotel Carlscrona

Night out i Sydsverige: De bedste sydsvenske barer


Toppen af Varberg på Bar Sora

Bar Sora

Malmø with a view

Kasai in the Sky

Baren med de 150 øl i Växjö

Chapter House

Vin og stemning i Karlskrona

Vinberga Kiosk

Boulebar og beach vibes i Helsingborg

Pålsjö Krog

Champagnebaren i Halmstad

A Little Party

Flamingoer fra Florida i Jönköping

Bar FlamingoTop 5: Museer og byvandringer i Sydsverige

Samtidskunst i Kungsbacka - Kungsbacka Konsthall
Tidsbilleder i tegninger i Halland - Teckningsmuseet
Moderne kunst i historiske Kalmar - Kalmar Konstmuseum
Koldkrigsbyvandring under jorden i Karlskrona - Om ryssen kom
Kristianstads vilde natur - Naturum i Vattenriket

Upzone

Sydsverige med børn: 7 ting I skal opleve

Sømandsliv og ubåde i Karlskrona

Marinmuseum Karlskrona

Boulebaner og cykelsafari i Malmø

Folkets Park

Skateboard, BMX og action i Växjö

Wallride

Mød dyrene i Karlskronas minizoo

Wämöparken

Klatring i Kalmars trætoppe

Upzone Äventyrspark

Den store familietest i Växjös escape room

Escape Game

På fiskekutter til Hven

Rååbåtarna

A walk in the park: Find roen i de sydsvenske byparker

5 kilometers idyl langs Växjösjön - Växjö Stadspark
Malmøs åndehul - Slottsparken
Røde roser i Jönköpings prydhave - Rosenlunds Rosarium
Historiske vingesus i Ronneby - Ronneby Brunnspark
Skygge til Varbergs badegæster - Societetetsparken
Skulpturer og store blomster i Karlskrona - Hoglands Park
Gamle træer i Kalmars grønne oase - Stadsparken