VISIT SOUTH SWEDEN

Den officielle guide til aktiviteter og oplevelser i Sydsverige

Astrid Lindgrens Värld
Pige udklædt som Pippi på en prikket hest foran en gul villa

Eventyr for nysgerrige børn – i alle aldre.

Hands up og ind at snitte træmænd. Måske afsted til Mattisborgen. Mød elge, havørne og vildsvin. Eller få sug i maven og sus i rasende fart i en svævebane. I Sydsverige er der masser af sjov til børn i alle aldre – både til de aktive og de nysgerrige.

For børn med nysgerrighed og eventyrtrang er Sydsverige det perfekte sted. Så har I hang til fortællinger, dyreliv og et lille skud adrenalin, er det bare at komme afsted.

Her kan I åbne ørerne for fantastiske historier om cowboys, løvehjerter og stærke piger. I kan spærre øjnene op og opleve de vilde dyr, som pludselig er helt tæt på. Og på klatrebaner og i svævebaner højt over jorden kan I få oplevelser, der virkelig kilder i maven.

Astrid Lindgrens Värld
Pige omgivet af mennesker i middelaldertøj hopper mellem to stenafsatser

Træd ind i historierne

I Sydsverige bliver de fantastiske historier levende lige foran jer – og I kan tilmed være med i dem.

Astrid Lindgrens Verden

Få børnebogsforfattere er så elskede gennem generationer som Astrid Lindgren. Og i Vimmerby i Småland, hvor forfatteren selv voksede op, kan I komme med til en verden af røverdøtre, skarnsknægte og uendelige sydsvenske somre. Her inviterer teaterparken Astrid Lindgren Värld nemlig indenfor i historierne, som bliver levende lige for øjnene af jer.

Her kan I møde Pippi, Emil, Karlsson og alle de andre figurer, som optræder i teaterforestillinger og interaktive oplevelser. Og tag jer endelig god tid, for her er så meget at se, høre og opleve, at I næppe kan nå det på én dag – og så er det godt, at I lige ved siden af parken finder en familievenlig ferieby med gode overnatningsmuligheder.

Filmbyn Småland
Mand i hat bag et skrivebord forsøger at fjerne en suppeterrin fra hovedet på en dreng mens en anden dreng hjælper til fra den anden side

Filmbyn Småland

Elsker I også filmatiseringerne af Astrid Lindgrens bøger, så må I heller ikke snyde jer selv for Filmbyn Småland lige uden for Mariannelund – I ved, den by hvor Emil tog til doktoren med terrinen på hovedet. Her kan I komme med bag kulisserne og udforske filmens magiske verden. Og for de ekstra filminteresserede kan I også tage ud i området omkring Vimmerby og besøge de ægte filmlocations fra blandt andet Bulderby og Katholt.

1 / 3

Cowboybyen - High Chaparral

Det er hands up og på med cowboy-hatten, når I besøger westernparken High Chaparral i det vestlige Småland. Her kommer jeres drømme om det vildeste vesten til live, når I forlader virkeligheden og træder ud på prærien.

High Chaparral, der flere gange er kåret som Nordens bedste temapark, tilbyder børn og voksne et actionfyldt eventyr i forrygende kulisser, der bringer jer til 1800-tallets USA. Her er guslingers, dusørjægere og banditter i hobetal, og I kan nemt stå ansigt til ansigt med legender som Jesse James, Billy the Kid og Calamity Jane. Og I kan selv være med i det meste, for mange af aktiviteterne er interaktive og giver jer en aktiv rolle.

Little Rock Lake Zipline
En kvinde og en mand med rød hjelm og seler står på en høj hængebro og griner til hinanden

Få sug i maven

Elsker I at få sved på panden, nyde udsigten og samtidig føle suget i maven, så byder Sydsverige også på adrenalin-oplevelser, som både gyser og alligevel er helt trygge. Så kom op i trætoppene og oplev det hele lidt fra oven.

Little Rock Lake Zipline

Hos Little Rock Lake Zipline får I action og natur på én gang. Her i Europas største svævebanepark kan I nemlig opleve trætoppene i fuld fart, mens I suser afsted på de op til 400 meter lange svævebaner, der både kilder i maven og giver et nyt perspektiv på naturen. Og stærkt går det også, for nogle af banerne byder på hastigheder på op til 50 km/t.

Trods adrenalin og action er sikkerheden heldigvis helt i top hos Little Rock Lake Zipline, hvor alle kan være med – og hvor børn på over 35 kilo endda kan få lov at køre alene på svævebanerne. Samtidig får I masser af viden om området og gode råd undervejs, for der følger altid to guider med rundt, når I oplever suset her 50 km nord for Växjö i Småland.

Kungsbygget
Barn med rød hjelm sidder i en sele på stålline højt oppe i luften

Kungsbygget Äventyrspark

Udsigt og adrenalin kan I også få i Kungsbygget Äventyrspark i Halland lige ved grænsen til Skåne. Her er der svævebaner, bobslædekørsel, klatrevægge og action-prægede cykelbaner, der giver sved på panden og smil på læberne – alt imens I nyder naturen og udsigten over Hallandsåsens vidder.

1 / 3

Kom tæt på dyrelivet

Selvom det sydlige Sverige er rig på naturoplevelser og dyreliv, er der nogle steder, hvor I lettere oplever dyrene end andre. Og vil I helt tæt på, så er de sydsvenske dyreparker ikke til at komme udenom – især ikke, hvis I også samtidig vil blive klogere på den verden, dyrene færdes i.


Skånes Djurpark

Lige midt i Skåne, kun en times kørsel fra Øresundsbroen, er Skånes Djurpark hjem for mere end tusind både vilde og tamme nordiske dyr. Oplev blandt andet elge, bjørne, losser og sågar sæler – og prøv at kæle for tamme dyr som geder, får og grise.

For de mindste byder dyreparken også på sjove legepladser og verdens første F for Får-land. Og vil I se det hele lidt fra ovnen? Så prøv de spændende træbroer, hvor I kan nyde dyrene under jer.

1 / 3

Eriksberg Hotell & Safaripark

I Blekinges skærgård kan du også opleve det nordiske dyreliv fra første parket. Eriksberg Hotell & Safaripark er et 925 hektar indhegnet naturreservat, hvor vildsvineunger boltrer sig sammen med hjorte, muflonfår, havørne og 1500 andre vilde dyr.

Her kan du tage på ægte safaritur – enten i egen bil eller som en del af guidet tur – og opleve den ti kilometer lange safarirute gennem parkens rå kystlandskab. Og er I sultne og trætte, så byder Eriksberg på både mad og indkvartering i topklasse – sågar overnatning i telt midt i parken, hvis I er virkelig modige.

FAQ

Hvilken interesse skal børnene have før I får en god ferie i Sydsverige?

Sydsverige bugner af alt hvad hjertet kan begære for børnene. De skal derfor ikke have nogen bestemt interesse, da der vil være tilbud til alle former for interesse. Af den grund kan du trygt tage på en oplevelsesrig ferie med børn i det sydsvenske.

Hvorfor er Sydsverige en god destination for danske børnefamilier?

Hvis du ønsker en rigtig god familieferie uanset om det er i skisæsonen eller sommermånederne er den geografiske placering af Sydsverige fordelagtig for danske familier. Det tager ikke lang tid fra, at du har krydset Øresund til du fx kan slå dig ned i en af Sydsveriges mange sommerhuskvarterer eller hyggelige svenske hytter.

Er der også noget at lave for forældre i Sydsverige?

Bare rolig. Med en ferie til det sydlige Sverige er det ikke kun dine børn, som får en god oplevelse. Der er fyldt med aktiviteter for personer i alle aldre, og du kan derfor nyde ferien i det sydsvenske paradis uanset tallet på dåbsattesten.