VISIT SOUTH SWEDEN

Den officielle guide til aktiviteter og oplevelser i Sydsverige

På ski i Isaberg, Småland

Skiferie i Sydsverige

Hør sneen knage under skiene og mærk suget i maven på pisterne. Få timer fra Danmark disker Sydsverige op med vintersport og snedækkede pister, der lokker til en skiferie eller en smuttur på weekendski.

Du behøver hverken rive en uge ud af kalenderen eller køre langt for at komme på skiferie. Selv om Sydsverige ikke har de højeste fjelde, kan du hurtigt få stillet skitrangen på en skiferie i Sydsverige.

Gør som svenskerne, der har en lang tradition for vintersport, og nyd et par dage med nærvær, naturoplevelser og sne under skiene. I perioder hvor sneen ikke falder naturligt, sørger snefabrikker og snekanoner for, at løjper og langrendsspor klædes i hvidt. Uanset hvor du befinder dig, er der aldrig langt til dit næste ’ski-kick’. Når mørket falder på, skrues der op for hyggen i hytter og på hoteller, der ligger gemt i det sydsvenske vinterland.

1 / 3

Vintersport i Sydsverige for hele familien

Skal der være vintersport for nybegynderen, langrendsløberen og de erfarne skiløbere med hang til de sorte pister, har Småland et par gode bud på en skiferie for hele familien. Småland er børnefamiliernes favorit, og det er også her, du finder de højeste pister i Sydsverige.

Med Sydsveriges største pistesystem er Isaberg Mountain Resort i det vestlige Småland populær hos børnefamilierne. Tag liften til toppen og nyd udsigten i 310 meters højde og sus ned ad den rød eller sorte piste. Skal det være lidt lettere, så snup de blå eller grønne pister, tag en kælketur eller hop i langrendsskiene. Som noget helt særligt venter der også et ordentlig sug i maven på rutsjebanen Rodel Adventure.

Om aftenen samles til familien til en hyggelig aften foran pejsen i jeres egen hytte på resortet. Alternativt kan I tjekke ind i den svenske herregårdsidyl på Hestraviken i nærheden af Isaberg.

Lidt længere nordpå, en halv times kørsel fra Jonköping, ligger Mullsjö Alpin, hvor 60 snekanoner bidrager til snedækkede løjper det meste af vinterhalvåret. Skal det være vildt, så prøv den sorte piste med op til 30 graders fald, eller hop på snowboardet og prøv kræfter med ramperne. Tjek ind i naturskønne omgivelser på det familievenlige Mullsjö Hotell eller nyd et par dage med smålandsk romantik på Hotell Björkhaga.

Skiferie med langrend i Sydsveriges natur

Elsker du den sydsvenske natur, og er du mere til en skiferie med ’slow ski’ frem for et sug i maven, er der masser af muligheder for at sætte tempoet ned og nyde landskabet i Sydsverige. Klik langrendsskiene på, få pulsen op og mærk roen sænke sig, når du glider gennem dybe skove og over åbne vidder.

Få naturen helt tæt på ved Karlsnäsgården tæt på Ronneby. Om vinteren dækkes sporene med kunstsne, der baner vejen til en dag på langrendsski gennem granskov og langs søen på en i alt 3,3 kilometer lang rute. Er du til vaskeægte lodgestemning, fuldendes naturoplevelsen på Davids Kulle. Her, bare få timer fra Danmark, hersker en særlig fjeldstemning, hvor du rigtig føler dig hjemme, når du smider skoene og aftenhyggen indfinder sig.

Åkulla Bokskogar ved Varberg i Halland står hver vinter klædt i hvidt, når der lægges langrendsspor på i alt 3,1 kilometer gennem bøgeskoven. Har snekanonerne været på overarbejde, er der måske sne nok til at bygge en lille snelegeplads til børnene. Spænd skiene og tag familien med på en tur under de nøgne trækroner og slut af med mad over bål. Trænger du til at få varmen, så smut indenfor på Åkulla Outdoor Resort og nyd et varmt måltid.

FAQ

Hvor lang er skisæsonen?

Selve skisæsonen er faktisk overraskende lang i og med det er muligt at sprede kunstsne udover diverse bakker. Dette gør det muligt at stå på ski i relativt høje plusgrader. Derfor er der altså ingen undskyldning for ikke at kunne nå en skitur, da sæsonen strækker sig over lang tid.

Hvilke former for skiløb kan du køre?

Sydsverige danner grundlaget for alle former af skiløb. Hvis du ønsker en rolig tur kan du besøge fantastiske langrendssteder, der dog nok skal få din puls op. Er du derimod til fart og kaos kan du andre steder drøne ned af stejle bakker eller finpudse din slalomteknik. Uanset hvad er der terræn, der passer til lige præcis dit ønske.

Skal du være god til at stå på ski for at tage på skiferie?

Nej! I Sydsverige finder du ligeledes terræn til alle niveauer, så hvad end du er nybegynder eller mere erfaren, vil du helt sikkert kunne blive udfordret. Med blot en lille afstand til den danske grænse er Sydsverige derfor et oplagt sted at afprøve livet på ski.


Kort over skidestinationer i Sydsverige