VISIT SOUTH SWEDEN

Den officielle guide til aktiviteter og oplevelser i Sydsverige

Varberg Kallbadhus
Aflang bygning i orientalsk stil på pæle i havet med en lang træbro foran

Halland - Kyst og skov, afslapning og action

Sandstrande, klippekyster og dybe skove. Charmerende kystbyer, spahoteller og autentiske madoplevelser. Surfing, vandreture og op på cyklen. I Halland finder du det perfekte mix af oplevelser, der passer til såvel livsnydere som outdoor-typer.


I Halland kan du læne dig tilbage og slappe af - eller du kan opleve det hele i fuld fart med action og adrenalin i blodet. Her finder du nemlig vidunderlige sandstrande, spahoteller og masser af muligheder for en aktiv ferie i en region fyldt med madoplevelser, kultur og historie.

Langs den smukke kyst ligger byerne som perler på en snor, forbundet af sandstrande, klippekyster, idylliske bugter og charmerende fiskerlejer. Her kan du udforske byer som Varberg, Halmstad og Falkenberg, slappe af på strandene og sågar udfordre dig selv på surf- og paddle-boards.

Inde i landet kan du gå på opdagelse i skovene, smage på Hallands skatkammer af råvarer og endda drikke lokal vin, dyrket og produceret lige her i Halland.

Og du kan cykle gennem det hele fra syd til nord - eller omvendt - på den prisbelønnede cykelrute, Kattegattleden, der måler sig med de bedste cykeloplevelser i verden.

1 / 5

Strand, kyst og surfing

Hvis du elsker hav, vand og alt med bølger, så er Halland det perfekte sted.

I Halland kan du kaste dig i bølgerne fra nogle af Sveriges bedste badestrande. Dem finder du langs hele kysten, hvor der er badesteder for enhver smag - fra det helt børnevenlige med lavt vand, bløde klitter og badebroer til det mere rå, hvor bølger og dramatiske klipper sætter rammen for badeturen.

Vil du ud på vandet og opleve havets og vindens kræfter, så er Halland også stedet for dig. Her finder du nogle af Sverige allerbedste steder for surfing. Så hop op på brættet og lad dig rive med af elementerne. Og det gælder, uanset om det er windsurfing, wave-surfing, kitesurfing eller stand-up-paddle-board, der passer dig bedst.

Hotel Tylösand
Tre kvinder i bikini står i en pool med vand op til taljen og skåler mens man ser havet i baggrunden

Spa og wellness

Halland har en lang og stolt tradition for helse og velvære. Her er folk i mere end et århundrede strømmet til for at nyde godt af havets og luftens beroligende kræfter. Således er Halland et sandt mekka, når det kommer til spa, afslapning og kurophold. Og hvem ved: Måske er det derfor, at folk fra Halland er dem, der har den længste gennemsnitslevealder i hele Sverige?

Varbergs Kusthotell
Kvinde får nakken skrubbet med tang i et badekar

I Halland finder du da også nogle af Europas bedste spahoteller. Prøv fx Varbergs kusthotell eller Varbergs stadshotell & Asia SPA, Falkenberg Strandbad længere sydpå eller Hotel Tylösand lige vest for Halmstad. Eller tag ind i landet og nyd et helt unikt spaophold på Sinnenas spa på Ästad Vingård.

1 / 4

Skov, hav og dejlig camping

I Halland er du altid tæt på både havet og skoven. Derfor kan du tage på eventyr i et varieret landskab, hvor vild natur, charmerende byer og åbne kulturlandskaber frister med oplevelser og indtryk.

Snør fx vandrestøvlerne og tag på vandreture i både dybe skove og langs kysten. Sæt dig i en kano og glid langsomt afsted på søer og åer. Smid fiskesnøren i vandet. Eller hop på cyklen og oplev Halland fra sadlen, fx på Kattegattleden, en cykelrute, der i 2018 blev kåret som Europas bedste.

Fjärås Bräcka
Luftfoto over træhuse med tag med græs på og en sø i baggrunden

Og vil du bo midt i naturen med fuglefløjt og masser af frisk luft, så er Halland også det perfekte sted at campere. Her findes der nemlig fremragende campingpladser til alle - fra det familievenlige til eksklusive glamping-pladser, hvor luksus og camping går hånd i hånd. Du kan også stille autocamperen på særligt indrettede pladser eller sætte dit telt op i det fri helt ude i vildmarken og nyde godt af den svenske allemandsret.

1 / 3

Madoplevelser fra mulden, skoven og havet

Jordnære madoplevelser er en central del af Hallands DNA. I århundreder har man i Halland dyrket den frugtbare jord, fanget fisk og skaldyr og nydt godt af skovenes vilde råvarer. Derfor kan du overalt i Halland nyde særlige smagsoplevelser fyldt med kærlighed, omsorg og lidenskab.

Shop fx løs i charmerende gårdbutikker, hyggelige bagerier og byernes torvehaller. Eller sæt dig til bords hos Hallands mange caféer, gæstgiverier og restauranter. Du finder nemlig et forrygende udvalg af spisesteder - helt fra havfriske fiskrestauranter og rustikke kaffehuse til middage lavet over bål og eksklusive gourmetoplevelser i skovens dyb.

FAQ

Hvad grænser Halland op til?

I den sydlige del grænser Halland mod Skåne alt imens den i øst og nord grænser op til henholdsvis Småland og Västergötland.

Hvor bor man typisk i Halland?

Uanset hvilken type menneske du er, kan du finde noget, der passer til dig i Halland. Nogle indbyggere bor langs kysten, hvor de nyder havet og de smukke strande. Andre bor i de smukke skove, hvor de kan finde ro og afslapning. Og så er der den del af befolkningen, der bor i byerne, hvor der er masser af action og spænding.

Hvad bliver Halland ofte forvekslet med?

Halland lyder i mange fodboldører bekendt, og derfor bliver Halland ofte forvekslet med den verdensberømte fodboldspiller Erling Haaland, der spiller for storklubben, Manchester City. Og du kan være helt rolig. Et besøg til Halland er nemlig en mindst lige så god oplevelse som at se den anden Haaland spille fodbold.